Om oss

Nightlife 40+

Let's dance again!

Nightlife 40+


LET'S DANCE AGAIN!Nightlife startades hösten 2017 på Valand i Göteborg och har med tiden utökats till ett 10-tal städer, 


med kända gäst-Dj's som claes "Clabbe" af Geijerstam, Peter Siepen och Papa Dee.Nattklubben för dig som är 40+ (från 35 år i målsmans sällskap :)) och vill träffa andra vuxna på krogen.Våra Dj's tar dig med på en resa från 70-talets disco till dagens hits. 


Nightlife har blivit en populär klubb just för att vi vänder oss till vuxna och musik som är anpassad för detta.


Skrivet om oss

Göteborgs Posten


Klubben där du inte behöver träffa din dotter


Det finns nästan inga klubbar i Göteborg för den äldre publiken. "Nightlife +40", där man stannar vid dörren om man är yngre än 35 år, är ett undantag.
– Det kommer inte in någon 22-årig tjej i tajta skinnbyxor som gör att alla känner sig gamla, säger arrangören Johnnie Karlsson.


Alla kan behöva åla sig ur sitt eget huvud ibland, och stiga ner i en lösare, kanske till och med sämre version av sig själv. Alla kan behöva dricka ner sina tankar lite. Alla kan också behöva en plats där de får sluta sig runt en annan människa, samtidigt som en motbjudande ballad når sin sista refräng och söndagen inte finns, inte lördagen heller, och absolut inte någon av de andra veckodagarna. Johnnie Karlsson arbetar piggt för att även människor i 50-årsåldern ska ha en helt egen zon för musik, dans och utgång.


– Det är inte roligt när 48-åriga Agneta går in på en traditionell nattklubb och träffar sin dotter där. Dottern skäms, Agneta skäms. Det är därför vi är väldigt hårda med åldersgräns, säger Johnnie över telefon.


En gång varannan vecka arrangerar han "Nightlife +40" i Valands lokaler – en klubb som håller på från klockan sju till midnatt, där endast människor över 35 får tillträde.

Brukar ni legga "neråt"?


– Märker vi att någon är för ung gör vi faktiskt det, menar Johnnie. Och det gör vi av respekt för vår målgrupp – det kommer inte att komma in någon 22-årig tjej i tajta skinnbyxor som gör att alla känner sig gamla.


"Behovet finns, och det är viktigt att någon tar ansvaret"

Valands +40 är den enda klubbafton av sitt slag i Göteborg, vilket naturligtvis skulle kunna ses som bedrövligt klent. Men egentligen är det inte så egendomligt, menar Johnnie.


– Man måste tänka såhär: en femtioåring kanske bara går ut högst en gång i månaden. Så underlaget finns inte riktigt för att driva många klubbar. De i femtioårsåldern och uppåt går på opera, bio, har middag hemma, eller bjuder hem vänner på ett helt annat vis än vad ungdomar gör. Behovet är inte lika stort, men det finns ändå där – och det är viktigt att någon tar ansvaret.

Johnnie Karlsson pratar ofta så om sina klubbkvällar. Han tycks se dem, inte främst som lättsinnigt nöje, utan som ett ömt samhällsuppdrag.


– Internet har ju tågat in i våra samhällen, och där görs ju numera mycket av dejtingen bland äldre. Men då finns det ett uppdämt behov av att träffas även fysiskt. Av inte bara sitta och chatta, av att mötas ute och kommunicera med människor, fortsätter han.

"Bara för att folk är femtio är de inte dumma i huvudet"


Vad för typ av musik inriktar ni er på?

– Vi kör väldigt mycket från 80 och 90-talet. Musiken som spelades när vår målgrupp var typ 20 år. De har fina minnen till den musiken, före familjeliv och annat – nu plockar vi upp de goda, trevliga grejerna därifrån.

Han fortsätter:

– Men vi kör annat också! 70 procent är gammal musik, men 30 procent är också helt ny. Bara för att folk är 50 år så är de ju inte, ursäkta mig nu, dumma i huvudet. De gillar ju nytt också.

Arrangören Johnnie Karlsson. Bild: Privat


Skulle du säga att åldersgruppen 40-60 är en stökig, vild åldersgrupp att ha hand om?

– Absolut inte. Vi börjar också tidigt på kvällen. Om första gästen kommer vid midnatt, tiden som gäller på vanliga klubbar, så har denne hunnit att tanka på massa olika ställen innan dess. Men börjar man 19 så börjar man inte tanka klockan 4 på eftermiddagen – eller hur?


– Jag har alltid varit av ståndpunkten att, om man har en svart mörk lokal, vad är det för skillnad på att umgås lite tidigare? Då kan man gå hem och lägga sig, vakna upp, göra något nästkommande dag, äta middag med sina barn eller något annat.

Fakta: Nightlife +40

Pågår mellan 19-00, finns möjlighet att äta middag innan själva klubben börjar.

Nästa tillfälle för klubben infaller den 28e september, kvällen efter är den 12e oktober.


Jonathan Bengtsson

kultur@gp.seBorås Tidning


Succédisco för 40-plussare till Grand Hotell Borås


Efter förra årets succéer med fulla hus på flera orter kommer nu det festliga konceptet NIGHTLIFE 40+ Disco till Grand i Borås. Datumet att lägga på minnet är den 23:e februari och platsen är Grand Hotell Borås. För musikunderhållningen står DJ CLABBE ”RAKT ÖVER DISC” som sin vana trogen utlovar fullt ställ på dansgolvet. 


– Konceptet går ut på att leverera fest och nostalgi på hög nivå, vilket innebär den bästa dansmusiken från 70- till 90-talet blandat med ny musik som svänger. Det kommer att levererar det publiken vill ha från start till mål.


Arrangören Michael Jidhed berättar att NIGHTLIFE 40+ Disco hade urpremiär på Valand Göteborg i oktober 2017. Därefter har det gjort succé i Båstad och Varberg. 

– Kvällarna har gästats av i genomsnitt 700 personer, så det är tydligt att den mogna publiken vill gå ut och roa sig, säger han och tillägger att Disco 40+ är ett koncept som kommit till just på grund av att behovet finns.

– Klubbar och dansställen vänder sig nästan uteslutande till en yngre publik. Är man över 40 och vill dansa finns helt enkelt ingenstans att gå, särskilt inte om man vill dansa disco. Går man ut vill man ju också gärna träffa andra människor i sin egen ålder. Ungefär 70 % av våra gäster är mellan 40 och 60, och de brukar vara både pratsamma och dansanta.


NIGHTLIFE 40+ Disco samarbetar med krogar och klubbar som tar in en större publik, har rymliga dansgolv och som också kan erbjuda skönt barhäng och en god middag för alla som vill göra en helkväll.

– Valand med integrerade Restaurang Teatergatan är perfekt för ändamålet. Det brukar vara ett hundratal som bokar bord för att äta innan själva festen börjar. Kommer man långväga ifrån så hjälper vi självklart till med hotellbokning, säger Johnnie Karlsson.Hallands Nyheter


Premiär för 40+ disco med Peter Siepen i Varberg


Efter dundrande succéer med 40+ disco i både Göteborg och Båstad är det dags för premiär i Varberg. För underhållningen står ingen mindre än Peter Siepen.


Artisten och dj:n Peter Siepen har ett fullspäckat schema och är på väg ner till en tv-inspelning av Opinion Live i Göteborg när HN når honom. På lördag ska han underhålla närmare 600 personer på 40+ discot i Varberg.

– Det ska bli jättekul att få komma till Varberg och köra igen. Jag tror att jag har uppträtt på Societén till och från i närmare 20-25 år, säger Peter Siepen.

40+ discot startade i Göteborg och gästade dessutom Båstad i somras och överallt har evenemanget hyllats, i alla fall enligt arrangören Johnnie Karlsson.– Vi har väl ungefär 400 förköpta biljetter och räknar nog med 600-700 personer på lördag. Vi gör ju det här för de över 40 som känner att de gärna vill gå ut och dansa men som annars kanske drar sig för att göra det, säger Johnnie Karlsson.


Peter Siepen själv säger att han hoppas på att folk inte håller tillbaka utan gärna önskar låtar och kommer fram och pratar med honom.

– Folk behöver inte känna sig blyga utan det handlar ju om att skapa en fest tillsammans. Jag brukar säga att gästerna äger mig tills dörrarna stänger. Att vara dj handlar väldigt mycket om kommunikation, gästerna är de som betalar min lön och jag vill göra alla nöjda, säger Siepen.


Vad är det bästa med att komma till Varberg och spela?

– Jag tycker ju att Varberg är en fantastisk stad och älskar dessutom kallbad. Så jag brukar alltid gå ner till kallbadhuset och bada. Sedan försöker jag alltid ta mig en promenad runt fästningen längs med havet, det är extremt meditativt.Christopher Vallerius


Hallandsposten


40-åringar ska dansa disko i Tylösand - Peter Siepen och Papa Dee på plats

Kvällen är kommen - nu är det dags för alla 40-plussare att dra på sig diskokavajen. På Leffes nattklubb är det åldersgräns 40 år. Ska du gå?

Alla som har passerat 40-strecket är i kväll lite extra välkomna att dansa sina lurviga på Leffes nattklubb i Tylösand, 35-åringar är välkomna i målsmans sällskap. 

– Vi kommer att ha legkontroll. Det här är ett disko för en mogen publik och alla över 40 år ska känna sig bekväma, säger evenemangsansvarige Johnnie Karlsson. 

Johnnie och hans kollega har anordnat 40-plus disko på olika ställen i Sverige sedan 2017. 

– Har man barn eller barnbarn som är i 20-årsåldern kanske man inte vill gå till ställen där man riskerar att träffar dem. Barnen blir inte bekväma att ha sina föräldrar på samma disko och tvärtom. 

Med på kvällens festligheter är Peter Siepen och Papa Dee. På det ena dansgolvet står Siepen för en mix av disko- och danslåtar från 1970-1990-talet, blandat med nutida superhits. På det andra kör Papa Dee allt från soul och funk till reggae.

– Generationen som kommer in i kväll var unga på den tiden då det var ”riktigt disko”, alltså på -70 och -80-talet. Det här blir ett nostalgiparty, säger Johnnie Karlsson.Sara Öster
Nöjesreporter

"Första gången på Valand!

Jättefin lokal. Roligt med olika nivåer å rum, sittmöjligheter , champagne baren"


"Trevlig barpersonal, god hallondrink.

+40 med väldigt blandad musik.

Även lite nyare låtar. Några guldkorn. Dansade mig helt slut! Hade skitkul.

Kommer DEFINITIVT igen."


"Grymt bra gärna mer Clabbe"


Sagt om oss

"Det var skönt att kunna dansa fritt i en fint ambient!""Så himla kul! Mycket bra musik och att alla dansar!""En glädjefylld, dansant och musikalisk resa tillbaks till discons guldålder! Måste upplevas."


"Blev en helt underbar danskväll så Stort Tack Bästa Rakt över Disk Clabbe👊 & Ni som arr hela 💃🕺grejen.

Mer av detta framöver !""Mycket tilltalande ställe att gå till!"